vrijdag 15 juli 2016

BESSEN TAARTVULLING


















Op de meeste plaatsen zijn de bessen nu wel rijp. En om daar zolang mogelijk van te genieten is het nu tijd om iets te fabrieken!

Dorien heeft de bessenstruiken leeg geplukt en ingemaakt als taartvulling. En wie weet komen deze pure confitures wel terug op 23 september ;-)
Ben je nieuwsgierig, schrijf je zeker in!

Voor de doe-het-zelver: het eenvoudige recept
Per 100 gram bessen (van takjes en steeltjes ontdaan) een eetlepel suiker en eventueel 1/2 theelepel maïzena goed door elkaar roeren in een pannetje.
Verhitten en goed blijven roeren. Vanaf het moment dat het begint te koken nog 3 - 5 minuten.
Daarna nog een eetlepel citroensap toevoegen en roeren.

Lekker als taartvulling, maar ook over de pannenkoeken, op een geroosterde boterham, bij de kaas.....

Smakelijk!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten